Dak- en zinkwerk

Het dak- en zinkwerk is een belangrijk onderdeel van uw huis of bedrijfspand. De daken worden continu blootgesteld aan de kracht van de natuur. Wind, neerslag en kou of warmte hebben voortdurend invloed op de kwaliteit van uw dak. Onderhoud en werkzaamheden aan uw dak- en zinkwerk zijn daarom noodzakelijk. Termo Service is specialist op gebied van onderhoud, reparatie en werkzaamheden aan dak- en zinkwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen of om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom reparatie van dak- en zinkwerk?

Reparatie van uw dak is zeer noodzakelijk. Immers, schade aan uw dak kan vervelende gevolgen hebben:

 • Lekkage
  Lekkage is een veelvoorkomend gevolg van schade aan uw dak. Dit geeft vocht en regen vrij baan om binnen te komen.
 • Schimmels
  Door binnenkomend vocht krijgen schimmels de vrije loop. Deze schimmels komen onder uw dak en in uw huis terecht. Dit is niet hygiënisch, omdat de schimmels de lucht in uw huis vervuilen.
 • Houtrot
  De houtconstructies in uw huis en dak kunnen aangetast worden door houtrot. Houtrot is ook het gevolg van binnenkomend vocht. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor de veiligheid van uw huis of bedrijfspand.

Heeft u schade aan uw dak of vermoedt u dergelijke schade? Neem dan direct contact op met Termo Service. Onze specialisten verhelpen uw probleem graag, voordat de problemen nog groter worden.

Onderhoud na reparatie van uw dak- en zinkwerk

Het dak repareren is één ding, het dak- en zinkwerk goed onderhouden is een tweede. Externe factoren hebben veel invloed op de staat van uw dak. Termo Service heeft een aantal tips voor u om uw dak zelf in goede conditie te houden:

 • Dakcontroles
  Controleer uw dak minstens drie keer per jaar. Wij adviseren u om de dakcontrole voor de herfstperiode en na de herfstperiode uit te voeren. Uw dak- en zinkwerk is dan voorbereid op regenval tijdens de herfst. Vervolgens kunt u het dak na de herfstperiode bladvrij maken. Een controle in het voorjaar is ook aan te raden. Bloeiende bomen verliezen bijvoorbeeld veel bloesem. Ook dit kan de waterafvoer van uw dak beïnvloeden. Wanneer het water niet goed weg kan lopen, kunnen mos en algen gaan groeien op uw dak.
 • Mos en algen verwijderen
  Het gevolg van mos en algen kan zeer vervelend zijn. Mos en algen zijn het gevolg van vocht. De combinatie van deze factoren kan zorgen voor (ernstige) beschadigingen aan uw dak. Daarom is de controle van uw dak en het verwijderen van mos en algen zeer belangrijk.
 • Bomen goed bijhouden
  Hangende takken van bomen dichtbij uw dak moeten goed bijgehouden worden. Zo voorkomt u zoveel mogelijk dat er vallende bladeren en takken op uw dak of in uw dakgoot terecht komen. Op deze manier kan water normaal weg blijven lopen van uw dak af.

Contact Termo Service

Heeft u problemen met uw dak- en zinkwerk? Heeft u andere werkzaamheden zoals service en onderhoud of het aanleggen van elektra? Geen probleem, neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij bekijken graag samen met u de mogelijkheden. Wilt u direct een prijsopgave ontvangen? Ook dat is mogelijk. Vraag vrijblijvend uw offerte aan voor uw dak- en zinkwerk werkzaamheden.

Dak- en zinkwerk