Vloerverwarming

Iedereen is wel bekend met de standaard radiatoren die normaal gesproken in woningen en bedrijfspanden worden geplaatst. Maar wist u dat vloerverwarming vele voordelen biedt ten opzichte van reguliere radiatoren? Termo Service Eemnes informeert u graag over de mogelijkheden, de werking en de voordelen van vloerverwarming.

De mogelijkheden

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om vloerverwarming toe te passen, namelijk als hoofdverwarming, als uitgebreide bijverwarming en als bijverwarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer de warmte in zijn geheel door middel van vloerverwarming wordt opgewekt, dan spreken we van hoofdverwarming. Wanneer u over vloerverwarming als hoofdverwarming beschikt, heeft u dus geen radiatoren of andere warmtebronnen meer nodig.

Uitgebreide bijverwarming

Indien de vloerverwarming meer als luxe verwarming dient, maar niet de hele ruimte kan verwarmen, dan spreken we van uitgebreide bijverwarming.

Bijverwarming

Is er slechts plaatselijk vloerverwarming aangelegd, bijvoorbeeld om de vloertegels in de badkamer ’s ochtends niet koud te laten aanvoelen, dan wordt er gesproken van bijverwarming. In dit geval wordt er meestal gebruik gemaakt van verwarming middels elektriciteit, een methode die alleen rendabel is wanneer er een korte opwarmingstijd is vereist en de vloerverwarming relatief kort hoeft te werken. In alle overige gevallen wordt meestal gebruik gemaakt van verwarming middels water, wat we hieronder nader zullen toelichten.

Vloerverwarming